در ادوار تاریخی، همواره هنر به عنوان یکی از پیام­ رسان­ های مؤثر، جایگاه ویژه ­ای را در ساختار اجتماعی فرهنگی جوامع داشته است. در این راستا آثار ادبی در انجام رسالت خود در قلمرو دانش­ های گوناگون به عنوان گنجینه ارزشمندی از رویدادها، ارزشها، آداب و رسوم و پیشینه تاریخی و تحولات اجتماعی جامعه محسوب می شود. تاثیر نثر موزون و به ­خصوص شعر مدحی و ذمی با استفاده از ردیف­ های موسیقایی در دکلمه و شعرخوانی تأثیر را مضاعف کرده و به ­ویژه آنگاه که شعری و نثری در میان مردم کوچه و بازار تکرار شده و به ­عنوان ترانه­ های متداول بر زبان همگان جاری شده و زیر لب هنگام رانندگی یا دوچرخه سواری و بازی های کودکانه و هر کاری دیگر زمزمه شود، پیام مورد نظر بخوبی به مخاطب منتقل شده و حب و بغض در قلوب جاگرفته و قرن­ها سینه به­ سینه و نسل به نسل در اذهان ماندگاری پیدا کرده و حتی بعنوان پایه­ های استدلالات قرار می­گیرد.

لااقل امروزه استفاده از جلوه­ های مختلف هنر و به­ خصوص شعر آمیخته با موسیقی، هویت­ ساز و بخش جدایی­ ناپذیر زندگانی بشر شده و با همین روش تبلیغات شکل گرفته و پیام­ها ارسال می­گردد.

هرگاه تاریخ و هویت فرهنگی دینی یک سرزمین در قالب شعر و سرود آنهم به ­صورتی دقیق درآید و عرضه شود علاوه بر روائی داشته­ های آن سرزمین، دلبستگی به آن فرهنگ بیش از پیش ایجاد شده و در ذهن و قلب نسلها تحکیم می یابد.

سرود ملی در همه کشورها نماد ملی کشور، نظام و ملت به شمار آمده که تلاش می‌شود تا موسیقی آنها براساس ملودی‌ های حماسی و تهییج کننده شکل گرفته و محتوای آن هم ویژگیهای خاص خود را دارا باشد. لزوم وجود سرود ملی در کشورها از این زاویه مورد توجه قرار گرفته و از همین رهگذر سرود ملی عناصری جدایی‌ناپذیر از هویت هر کشور به شمار می روند.

 همه واحدهای سیاسی سعی دارند هویت و تاریخ خود را در قالب سرود ملی خود به جهانیان عرضه کرده و برای خواندن آن آدابی را درنظر بگیرند. مثلا از جمله آداب آن در آمریکا، ایستادن و به پرچم نگاه کردن، سلام نظامی دادن نظامیان و قرارداشتن دست راست شهروندان روی قلبشان است. صرف نظر از آداب خاص هر کشور در این باره باید دانست آداب مشترکی در این خصوص بین اغلب ملتها وجود دارد که از آن جمله: احترام از اولین تا آخرین نت سرود، نگاه کردن به گروه موزیک یا پرچم کشور، برداشتن کلاه توسط مردان غیر نظامی، احترام نظامی برای نظامیان در طول اجرای سرود و غیره می­باشد.

مؤدب به آداب سرود خوانی ملی آنقدر اهمیت دارد که در کشورهای مختلف، عدم رعایت آداب موضوعه مجازات­ های متنوعی نظیر حبس، محرومیت­ های اجتماعی و ورزشی و جرایم نقدی به همراه خواهد داشت. در این راستا آداب و مجازات های مختص به سرود ملی کشورها از آن سو است که هویت و داشته های هر کشوری حفظ و از تبعات عدم آن پرهیز شود. در مقیاسی کوچکتر، هر منطقه نیز با توجه به فصول ممیزه آن، نسبت به سایر مناطق می تواند برای بیان اختصاصات خود و با استفاده از ابزارهای هنری به ساخت سرودهای بومی و منطق ه­ای بپردازد و نمادی از خود به یادگار گذاشته و به علاقه مندان به آن سرزمین از این طریق میراث خود را منتقل نماید.

بدیهی است مطالب یادشده همه و همه نباید یکپارچگی کشور اسلامی را دچار خدشه نموده و موجبات دامن زنی به احساسات ناسیونالیستی گردد که این امر خواست دشمنان بوده و نقض غرضی آشکار است. از این رو این فعالیت ها در راستای توسعه فرهنگ مردم و یادآوری خرده فرهنگها ارزیابی می گردد.

با تکیه به ­همین نکته است که ری با قدمت تاریخ بیش از 5 هزار ساله خود و فراز و نشیب­ های تاریخی در دل آن و تطور فرهنگی که داشته شایستگی آن را دارد که ساکنان این خطه هم  تمامی تاریخ و فرهنگ و تمدن ­سازی و هویت مذهبی ملی و دلبستگی ­ها و ظرفیت های گذشته و موجود خود را به ­طور فشرده در چند بیت با موسیقی دلنشین تقدیم نسل­ های مختلف کرده و بطور کارشناسی شده به نسل­ های بعدی منتقل نماید.

نماد شهرستان ری- سرود مورد نظر این طرح- که حاوی تأثیرگذاریی ­ها و تأثیرپذیری­ های تمدنی، تعلقات، مشترکات و اختصاصات منحصر نسبت به سایر مناطق میهن عزیزمان است، ظرفیت آن را دارد که در مراسم رسمی و غیر رسمی بعد از سرود ملی جمهوری اسلامی اجرا شده و قدر مشترک همه رازیان فعلی و آینده گردد.

اهداف

الف) هویت سازی از فرهنگ غنی ری برای نسل فعلی

ب) انتقال مذهب و فرهنگ و هنر و تاریخ هویت ری از نسل های قبلی به نسل جدید و نسل­ های آینده.

ج) معرفی نمادی مشترک و مورد قبول از ری در سطح کشور و جای اندازی آن در اذهان،

د) شناساندن ظرفیت­ ها و سوابق تاریخی به اهالی شهرستان و سایر اقوام و شهرستان­ ها و استان­ های دیگر.

ه) یکسان­ سازی افتتاحیه ­ها و برنامه ­های مختلف آغازین مرتبط با ری در سراسر کشور.

محورها

نقش و جایگاه هویت فرهنگی ، ادبی ، تاریخی ، مذهبی و علمی ری

ضوابط و مقررات

آثار ارسالی می بایست پیرامون محور های موضوعه سروده شود و شامل این کلید واژه ها باشد.

اشعار سروده شده در قالب های غزل ، نیمایی و ترانه ارسال گردد.

کمیت و کیفیت سروده ها متناسب با ملی یودن اثر مورد تاکید است.

داوری و جوایز

آثار دریافتی بر اساس تقویم پیش بینی شده در هیات داوری بررسی و به 5 اثر برتر جوایز ارزشمندی اهدا خواهد شد.

اسامی داوران در اینجا قابل مشاهده است.

منتخب اشعار ارسالی در کتاب مجموعه اشعار ری منتشر خواهد شد.

 نحوه ارسال آثار

علاقه مندان می توانند آثار خود را در قالب pgf از طریق ارسال به صندوق پستی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید  و یا در پیام رسان ایتا به شماره 09929446770 اقدام نمایند. ضمنا در صورت هر گونه سوال با همین شماره تماس بگیرند. همراه ارسال اثر ارسال مشخصات فردی شامل نام ونام خانوادگی ، شماره ملی، آدرس پستی و شماره همراه الزامی است.

آخرین مهلت برای ارسال آثار پایان آذر می باشد.

 

 


شبکه های اجتماعی

بازدید کنندگان

ما 60 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم